Zubný strojček nie je len pre tínedžerov: Prečo by mu mali dať šancu aj dospelí?

Už dávno nie je pravda, že zubné strojčeky sú vyhradené iba pre dospievajúcich a tínedžerov. Aj dospelí čoraz častejšie volia ortodontickú liečbu na riešenie estetických alebo funkčných problémov so zubami. V súčasnosti existuje mnoho možností liečby pre tých, ktorí sa rozhodnú vyrovnať si zuby. Netreba sa báť toho, že si na ortodontickú liečbu príliš starý. Vyrovnanie zubov nemá vekové obmedzenie. Takže ak chceš mať zdravší a rovnejší úsmev, môžeš sa do toho pustiť bez ohľadu na svoj vek.

Ortodontická liečba môže mať pozitívny vplyv na celkovú zdravotnú starostlivosť o chrup. Zubné strojčeky si vyžadujú zvýšenú starostlivosť a častejšiu dentálnu hygienu, čo vedie k zlepšeniu čistoty ústnej dutiny a celkovej dentálnej hygieny. Navyše, keď sú tvoje zuby rovné, ľahšie sa čistia, uzatvárajú sa medzery a miesta medzi zubami, kde sa zadržiava zubný povlak a baktérie, ktoré vedú ku kazom a zápalom.

Vyrovnávanie zubov môže pomôcť aj pri iných bežných zdravotných problémoch spojených s ortodontickými problémami, ako sú bolesti hlavy alebo čeľuste. Niektoré ortodontické problémy môžu dokonca viesť k opotrebeniu a poškodeniu zubov, čo zvyšuje riziko straty zubov a nákladnejších náprav. Investícia do strojčeka sa ti tak vráti.

Rovný úsmev môže pomôcť aj s pokriveným sebavedomím. Ak máš problém s krivými zubami, môžeš sa cítiť neisto a menej sa usmievať na tvoje okolie. Po úspešnej ortodontickej liečbe sa budeš cítiť lepšie a sebavedomejšie.

Ako dospelý pacient máš úplnú zodpovednosť za všetky aspekty svojej ortodontickej liečby. Preto je dôležité, aby si si vybrali správny typ strojčeka, ktorý nebude obmedzovať tvoje stravovacie návyky či životný štýl. 

V tomto prípade je najvhodnejšou voľbou neviditeľný strojček, ktorý je jednoducho udržiavateľný, nemusíš sa kvôli nemu obmedzovať v jedle a vďaka jeho priesvitnému materiálu si tvoje okolie ani nevšimne, že ho práve máš na sebe.

Chceš vedieť, či si vhodným kandidátom na liečbu našim neviditeľným strojčekom? Vyplň formulár a my ťa budeme kontaktovať.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

starlynr® Participates in the 14th Edition of the AREO International Congress 2024 in Brasov, Romania

https://www.youtube.com/watch?v=rJs78KbCqlA starlynr® proudly participated in the 14th edition of the AREO International Congress 2024, held at the K2 Hotel Alpin in Brasov, Romania. This prestigious...

Leading the Transition to Orthodontic Clear Aligners – Lebanon Launching Event

Beirut on  May 14th, starlynr® organized a workshop at Prodent, followed by a successful launch event at the Hilton Beirut Habtoor Grand. The event...

starlynr® and Prodent Visit Lebanese Universities to Introduce Orthodontic Clear Aligners

Beirut, Lebanon– On May 13th and 15th, starlynr® and Prodent conducted informative visits to several leading universities in Lebanon, including the Lebanese University (LU),...